Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés krémes (sütés nélkül) recept

Gesztenyés krémes (sütés nélkül)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók az alaphoz:

    • 50 dkg gesztenyepüré
    • 25 dkg darált keksz
    • 5 dkg vaj
    • 5 evőkanál tej
    • 2 evőkanál rum

    A krémhez:

    • 8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 teáskanál vanília kivonat

    A tejszínes réteghez:

    • 3 dl tejszín
    • 1 evőkanál porcukor
    • 1 csomag habfixáló

    A díszítéshez:

    • 10 dkg tejcsokoládé

    Elkészítése:

    Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk.

    A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk. Kihűtjük. A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal.

    Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk.

    Rákenjük a sárga krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét. Azonnal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá