Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyúlpaprikás nokedlivel recept

Nyúlpaprikás nokedlivel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 konyhakész nyúl (vagy néhány szép nyúlrész, 80 dkg legalább)
    • 2 nagy fej vöröshagyma
    • 1 TV paprika
    • 2 jó érett paradicsom
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 2 dl zsíros tejföl
    • 1 csapott ek liszt
    • olaj
    • ételízesítő/só
    • frissen őrölt bors
    • fűszerpaprika

    Nokedli:

    • 60 dkg finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5,5 dl víz
    • 1 tk só

    Elkészítése:

    A megmosott, szárazra törölt nyúldarabokat kicsit besózzuk, majd félretesszük.

    A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk és olajra téve aranysárgára pirítjuk.

    Míg készül, addig késes aprítóban a magházától megfosztott paprikát és az érett paradicsomokat összedaráljuk (ha nincs kéznél aprító, akkor késsel is dolgozhatunk).

    A tűzről kicsit félrehúzott hagymát megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük pár korty vízzel, nehogy megkeseredjen. Újra a lángra tesszük, rápakoljuk a nyúldarabokat és fehéredésig pirítjuk. Ha kérget kaptak, akkor jöhet a fűszerezés. Só vagy delikát, őrölt bors és nem utolsó sorban a paradicsomos lé. Kevés vizet is adunk még hozzá és lefedve készre pároljuk.

    Ha a hús már puha és esetleg túl sok még alatta a folyadék, akkor kicsit magasabb fokozatra kapcsolunk és enyhén lesütjük, de úgy, hogy szaft azért maradjon alatta.

    A tejfölt kevés liszttel és vízzel jól kikeverjük, adunk hozzá pár kanál forró levet is, majd az egészet a nyúlra öntjük és kiforraljuk. Jó krémes, sima mártást kell kapnunk. Elzárjuk a gázt, készen van a nyúlpaprikás.

    Nokedli: Azzal kezdjük, hogy egy lábosba felteszünk sós vizet forrni. Mire gyöngyözni kezd, készen lesz a szaggatnivaló is. Ehhez egy tálba feltörjük a tojásokat, sózzuk, majd beleöntjük a vizet és villával jól kikeverjük.

    Jöhet a liszt, amit egy kanál segítségével gyors mozdulatokkal beleforgatunk, csak annyira, hogy egynemű masszát kapjunk.

    Ezt szaggatjuk bele a vízbe, majd ha a nokedlik a felszínre úsznak, várunk még 2-3 percet és leszűrjük. A lecsepegtetett nokedlit kevés olajjal meglocsoljuk, így nem áll össze tálalásig.

    Tipp:

    Nagyon fontos, hogy a nokedlit ne dolgozzuk túlzottan ki és azonnal szaggassuk, akkor lesz igazán könnyű köret belőle!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá