Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös nyúlpaprikás recept

Tejfölös nyúlpaprikás
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg nyúlhús
    • 3 közepes fej vöröshagyma
    • 1 közepes zöldpaprika
    • 2 paradicsom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 dl tejföl
    • 3 dl vörösbor
    • 1 csapott ek finomliszt
    • só, bors, őrölt fűszerkömény, fűszerpaprika ízlés szerint

    Elkészítése:

    A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.

    A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.

    Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog.

    Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel.

    Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük.  Fedő alatt 2 – 2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.

    Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort, és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.

    A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.

    Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá