Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.
A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.
Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog.
Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel.
Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük. Fedő alatt 2 – 2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.
Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort, és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.
A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.
Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.