Tejfölös nyúlpaprikás

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1,2 kg nyúlhús
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl tejföl
  • 3 dl vörösbor
  • 1 csapott ek finomliszt
  • só, bors, őrölt fűszerkömény, fűszerpaprika ízlés szerint

Elkészítése:

A hagymákat felkockázzuk, a füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A paprikát kettévágjuk, a paradicsomokat negyedeljük, a nyulat pedig feldaraboljuk és hideg vízben áztatjuk.

A füstölt szalonna zsírját kisütjük, majd rátesszük a hagymákat és megpirítjuk Hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát, majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy evőkanál fűszerpaprikát.

Felöntjük 2 dl vízzel és addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog.

Ekkor hozzáadjuk a húst, 2 dl vörösbort, majd felöntjük vízzel.

Sózzuk borsozzuk és őrölt köménnyel fűszerezzük.  Fedő alatt 2 – 2,5 óra alatt puhára főzzük, figyelve arra, hogy az elforrt levet pótoljuk.

Ha a hús megpuhult, hozzáadjuk a a maradék bort, és annyi fűszerpaprikát, hogy szép színe legyen.

A tejfölt egy kis tálba öntjük, hozzáadjuk a lisztet és szedünk hozzá a pörkölt levéből. Csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a paprikáshoz és összeforraljuk.

Miután elkészült, tejföllel és galuskával tálaljuk.