Hozzávalók:
Nokedli:
Elkészítése:
A megmosott, szárazra törölt nyúldarabokat kicsit besózzuk, majd félretesszük.
A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk és olajra téve aranysárgára pirítjuk.
Míg készül, addig késes aprítóban a magházától megfosztott paprikát és az érett paradicsomokat összedaráljuk (ha nincs kéznél aprító, akkor késsel is dolgozhatunk).
A tűzről kicsit félrehúzott hagymát megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük pár korty vízzel, nehogy megkeseredjen. Újra a lángra tesszük, rápakoljuk a nyúldarabokat és fehéredésig pirítjuk. Ha kérget kaptak, akkor jöhet a fűszerezés. Só vagy delikát, őrölt bors és nem utolsó sorban a paradicsomos lé. Kevés vizet is adunk még hozzá és lefedve készre pároljuk.
Ha a hús már puha és esetleg túl sok még alatta a folyadék, akkor kicsit magasabb fokozatra kapcsolunk és enyhén lesütjük, de úgy, hogy szaft azért maradjon alatta.
A tejfölt kevés liszttel és vízzel jól kikeverjük, adunk hozzá pár kanál forró levet is, majd az egészet a nyúlra öntjük és kiforraljuk. Jó krémes, sima mártást kell kapnunk. Elzárjuk a gázt, készen van a nyúlpaprikás.
Nokedli: Azzal kezdjük, hogy egy lábosba felteszünk sós vizet forrni. Mire gyöngyözni kezd, készen lesz a szaggatnivaló is. Ehhez egy tálba feltörjük a tojásokat, sózzuk, majd beleöntjük a vizet és villával jól kikeverjük.
Jöhet a liszt, amit egy kanál segítségével gyors mozdulatokkal beleforgatunk, csak annyira, hogy egynemű masszát kapjunk.
Ezt szaggatjuk bele a vízbe, majd ha a nokedlik a felszínre úsznak, várunk még 2-3 percet és leszűrjük. A lecsepegtetett nokedlit kevés olajjal meglocsoljuk, így nem áll össze tálalásig.
Nagyon fontos, hogy a nokedlit ne dolgozzuk túlzottan ki és azonnal szaggassuk, akkor lesz igazán könnyű köret belőle!