Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrókrém torta recept

Túrókrém torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál finomliszt
    • 2 evőkanál rétesliszt
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 12,5 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 3 evőkanál tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom leve és héja
    • 3 teáskanál zselatin (por)
    • 1,5 dl tej
    • 1 doboz barackbefőtt

    Elkészítése:

    Piskóta:

    Az egész tojásokat a kétféle cukorral kézi robotgéppel kemény habbá verjük egészen addig, míg a színe úgymond ki nem fehéredik (ez kb 5-7 perc), majd kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert kétféle lisztet.

    A tésztát szilikonpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük (25 cm-es) és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert akkor a piskóta összeesik.

    Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kétfelé vágjuk.

    Krém:

    A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a a túrót, a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét.

    3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.

    A barackokat lecsepegtetjük, pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk és belekeverjük a túrókrémbe.

    A befőtt levét egy edénybe felfogjuk, ebből lesz a torta tetejére a zselatinos bevonat.

    Összeállítás:

    A kapcsos tortaformába beletesszük a piskóta alját és ráöntjük a túrókrém felét. Rátesszük a piskóta másik felét, majd erre a maradék krémet. Hűtőbe tesszük és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a korábban félretett barackokat és tetszés szerint bármilyen más gyümölcsöt.

    A gyümölcskocsonyához 2 teáskanál zselatint kevés langyos befőttlével elkeverünk, majd hozzáadjuk a többi, felforrósított levet és hűlésig kevergetjük, majd ha kellően lehűlt, óvatosan a tortára öntjük.

    Hűtőben tároljuk fogyasztásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá