Túrókrém torta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 4 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál rétesliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 12,5 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 3 teáskanál zselatin (por)
- 1,5 dl tej
- 1 doboz barackbefőtt
Elkészítése:
Piskóta:
Az egész tojásokat a kétféle cukorral kézi robotgéppel kemény habbá verjük egészen addig, míg a színe úgymond ki nem fehéredik (ez kb 5-7 perc), majd kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert kétféle lisztet.
A tésztát szilikonpapírral kibélelt kapcsos tortaformába öntjük (25 cm-es) és 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 30-40 perc alatt készre sütjük. Sülés közben ne nyitogassuk a sütőajtót, mert akkor a piskóta összeesik.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd kétfelé vágjuk.
Krém:
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a a túrót, a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A barackokat lecsepegtetjük, pár darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit összevágjuk és belekeverjük a túrókrémbe.
A befőtt levét egy edénybe felfogjuk, ebből lesz a torta tetejére a zselatinos bevonat.
Összeállítás:
A kapcsos tortaformába beletesszük a piskóta alját és ráöntjük a túrókrém felét. Rátesszük a piskóta másik felét, majd erre a maradék krémet. Hűtőbe tesszük és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a korábban félretett barackokat és tetszés szerint bármilyen más gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyához 2 teáskanál zselatint kevés langyos befőttlével elkeverünk, majd hozzáadjuk a többi, felforrósított levet és hűlésig kevergetjük, majd ha kellően lehűlt, óvatosan a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk fogyasztásig.