Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túró rudi torta extra vastag töltelékkel recept

Túró rudi torta extra vastag töltelékkel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 dkg kakaó
    • 2 tojás

    A krémhez:

    • 15 dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 2,5 dl növényi Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 50 dkg túró
    • 1 dl tejföl
    • 1 g zselatin
    • reszelt citromhéj

    A tetejére:

    • tortabevonó csokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a habtejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.

    A habtejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.

    Tipp:

    Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a csokit, így nem törik el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek