Túró rudi torta extra vastag töltelékkel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Túró rudi torta extra vastag töltelékkel

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 dkg kakaó
  • 2 tojás

A krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl növényi habtejszín
  • 50 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • 1 g zselatin
  • reszelt citromhéj

A tetejére:

  • tortabevonó csokoládé

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a habtejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.

A habtejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Tipp:

Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a csokit, így nem törik el.