Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a kakaót és a tojások felvert habját. Sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformában kb 15 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a hozzávalókat (a zselatin és a habtejszín kivételével) jól kikeverjük. 1 dl vizet felforralunk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett feloldjuk benne a zselatint. Ha már csak éppen langyos, a krémhez keverjük.
A habtejszínt kemény habbá verjük és ezt is óvatosan a krémhez keverjük. A tészta aljáról levesszük a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a formába. Rákenjük a túrós krémet és 1-2 órára hűtőbe tesszük, majd kivéve leöntjük csokoládéval és ismét 1-2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Ha jobb minőségű csokit használsz, mint én, kemény lesz a tetején. Megoldás: vagy hígítani olvasztás során a csokit,vagy forró késsel szeletelni, illetve még dermedés előtt a szeleteknél késsel végighúzni a csokit, így nem törik el.