Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínkrémes csokoládétorta recept

Tejszínkrémes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg porcukor
    • 1 dl tej
    • 1 dl olaj
    • 3 ek kakaópor
    • 15 dkg finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 ek porcukor
    • 400 ml habtejszín + 100 ml a díszítéshez
    • 20-25 dkg étcsokoládé
    • kb 4 ek olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszt, sütőpor, kakaó keverékét.

    Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.

    Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokon alsó felső sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    Ha kihűlt 2 vagy 3 lapbavágjuk.

    A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tejszínt kemény habbá vererjük.

    Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ha sűrű, akkor adunk még hozzá olajat, ajd langyosra hűtjük és lassan hozzákeverjük a mascarponés krémhez és az egészet a tejszínbe keverjük.

    Először csak lapáttal, majd ha nem oszlik el rendesen, akkor kicsit robotgéppel. 1-2 órára hűtőbe tesszük és utána kenjük a tésztára.

    A lapokat megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a díszítéshez.

    A díszítéshez felverjük a tejszínt kemény habbá. A csokis habrózsákat felváltva tejszínrózsákkal díszítettem és különféle csokiforgáccsal szórtam meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá