Tejszínkrémes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
16 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínkrémes csokoládétorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 3 ek kakaópor
  • 15 dkg finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek porcukor
  • 400 ml habtejszín + 100 ml a díszítéshez
  • 20-25 dkg étcsokoládé
  • kb 4 ek olaj

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszt, sütőpor, kakaó keverékét.

Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokon alsó felső sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Ha kihűlt 2 vagy 3 lapbavágjuk.

A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tejszínt kemény habbá vererjük.

Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ha sűrű, akkor adunk még hozzá olajat, ajd langyosra hűtjük és lassan hozzákeverjük a mascarponés krémhez és az egészet a tejszínbe keverjük.

Először csak lapáttal, majd ha nem oszlik el rendesen, akkor kicsit robotgéppel. 1-2 órára hűtőbe tesszük és utána kenjük a tésztára.

A lapokat megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a díszítéshez.

A díszítéshez felverjük a tejszínt kemény habbá. A csokis habrózsákat felváltva tejszínrózsákkal díszítettem és különféle csokiforgáccsal szórtam meg.