Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a tejet és az olajat, majd a liszt, sütőpor, kakaó keverékét.
Végül beleforgatjuk a tojások felvert habját.
Egy 24 cm átmérőjű tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral és a masszát egyenletesen belesimítjuk. 170 fokon alsó felső sütésen kb 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
Ha kihűlt 2 vagy 3 lapbavágjuk.
A krémhez a mascarponét elkeverjük a vaníliás cukorral és a porcukorral. A tejszínt kemény habbá vererjük.
Az étcsokit az olajjal gőz felett felolvasztjuk. Ha sűrű, akkor adunk még hozzá olajat, ajd langyosra hűtjük és lassan hozzákeverjük a mascarponés krémhez és az egészet a tejszínbe keverjük.
Először csak lapáttal, majd ha nem oszlik el rendesen, akkor kicsit robotgéppel. 1-2 órára hűtőbe tesszük és utána kenjük a tésztára.
A lapokat megtöltjük a krémmel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is a díszítéshez.
A díszítéshez felverjük a tejszínt kemény habbá. A csokis habrózsákat felváltva tejszínrózsákkal díszítettem és különféle csokiforgáccsal szórtam meg.