Tejszínes csokoládé torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 24 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek kakaópor
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 3/4-ed fiola rumaroma
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
A lapok lekenéséhez:
- 1/4-ed fiola rumaroma
- 30 ml tej
A torta díszítéséhez:
- 2 dl habtejszín
- színes dekor cukor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük.
A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos, kakaós, lisztes keveréket.
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Lazán, fakanállal a kakaós masszába forgatjuk.
A tésztát 3 részre osztotjuk és külön sütünk belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.
A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük.
A megsült, kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kenjük le.
Krém:
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és lassú tűznél sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudingot a kakaóporral, rumaromával jól kihabosítjuk.
A tejszínt felverjük és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgozzuk. Végül a habfixálót is hozzáadjuk.
Összeállítás:
A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát és a tetejére is jusson, majd a felvert tejszínnel és a színes dekor cukrokkal, gyöngyökkel ízlés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »