Tejszínes csokoládé torta recept
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 24 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek kakaópor
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 3/4-ed fiola rumaroma
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
A lapok lekenéséhez:
- 1/4-ed fiola rumaroma
- 30 ml tej
A torta díszítéséhez:
- 2 dl habtejszín
- színes dekor cukor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük.
A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos, kakaós, lisztes keveréket.
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Lazán, fakanállal a kakaós masszába forgatjuk.
A tésztát 3 részre osztotjuk és külön sütünk belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.
A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük.
A megsült, kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kenjük le.
Krém:
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és lassú tűznél sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudingot a kakaóporral, rumaromával jól kihabosítjuk.
A tejszínt felverjük és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgozzuk. Végül a habfixálót is hozzáadjuk.
Összeállítás:
A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát és a tetejére is jusson, majd a felvert tejszínnel és a színes dekor cukrokkal, gyöngyökkel ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










