Tejszínes csokoládé torta recept

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 2 dl víz
- 24 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 6 ek kakaópor
A krémhez:
- 7,5 dl tej
- 3 cs csokoládés pudingpor
- 5 ek kristálycukor
- 2 ek kakaópor
- 3/4-ed fiola rumaroma
- 3 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
A lapok lekenéséhez:
- 1/4-ed fiola rumaroma
- 30 ml tej
A torta díszítéséhez:
- 2 dl habtejszín
- színes dekor cukor
Elkészítése:
Piskóta:
A tojásokat ketté választjuk.
A lisztet, kakaóport, sütőport elkeverjük.
A tojássárgákat a cukorral krémesre keverjük, apránként adagoljuk hozzá a vizet és kanalanként keverjük hozzá a sütőporos, kakaós, lisztes keveréket.
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük. Lazán, fakanállal a kakaós masszába forgatjuk.
A tésztát 3 részre osztotjuk és külön sütünk belőle 3 lapot 150 fokra melegített sütőben.
A forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük.
A megsült, kihűlt lapokat a rumaromával elkevert tejjel kenjük le.
Krém:
A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük és lassú tűznél sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
A kihűlt pudingot a kakaóporral, rumaromával jól kihabosítjuk.
A tejszínt felverjük és fokozatosan a pudinghoz keverve összedolgozzuk. Végül a habfixálót is hozzáadjuk.
Összeállítás:
A lapokat betöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalát és a tetejére is jusson, majd a felvert tejszínnel és a színes dekor cukrokkal, gyöngyökkel ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »