Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-csokikrémes torta recept

Tejszínes-csokikrémes torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta hozzávalói:

    • 15 dkg liszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg kristálycukor
    • 2 kiskanál sütőpor
    • 7 dkg margarin (olvasztott)

    Étcsokikrém hozzávalói:

    • 18 dkg étcsokoládé
    • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
    • 3 dkg margarin

    Fehér csokikrém hozzávalói:

    • 18 dkg fehér csokoládé
    • 3,5 dl tejszín (cukrászhab)
    • 3 dkg margarin

    Elkészítése:
    Tojásokat szétválasztjuk a fehérjétől a sárgákat. A tojássárgákat a cukorral (fehéredésig) jól kikeverjük, majd hozzá keverjük az olvasztott margarint (kihűlt), a sütőporral kevert lisztet, és végül a kemény habbá felvert tojás fehérjét. Óvatosan összekeverjük az egészet.

    Kivajazott, lisztezett csatos tortaformába beleöntjük a tészta masszát és előmelegített sütőben 180 fokon világos aranysárgára sütjük (tűpróba). Ha megsült a tészta, kivesszük hűlni a sütőformából.

    Az összetördelt étcsokoládét a 1,5 dl tejszínnel és a margarinnal összeolvasztjuk (épphogy csak összeolvadjanak), majd félre tesszük hűlni. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá felverjük és a már kihűlt csokoládét óvatosan belekeverjük.

    A kihűlt piskótát vissza tesszük a tortaformába és egyenletesen rákenjük az étcsokikrémet. A hűtőbe betesszük addig dermedni, amíg elkészül a fehér csokikrém.

    A fehér csokoládékrémet ugyanúgy készítjük el, mint az étcsokisat, majd ezt a krémet pedig az étcsokoládékrémre egyenletesen rákenjük.

    Tetszés szerint díszítjük a torta tetejét. A hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    csatos tortaforma átmérője: 24 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá