Szilvás morzsatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 1 bögre zabpehelyliszt (ha gluténmentesre készítenénk, akkor használjunk gluténmentes zabpehelylisztet)
- 1 bögre barna rizsliszt
- 2 érett banán összenyomkodva
- 2 evőkanál növényi joghurt
- 1 evőkanál édesítő vagy datolyakrém (kb 1/3-ad bögre)
- 1/3 bögre növényi tej
Töltelék:
- 300 gramm szilva (nálam fagyasztott)
- édesítő ízlés szerint vagy kb 5 ek datolyakrém
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
- 1/4 bögre növényi tej
- 4 evőkanál darált dió
Elkészítése:
A tésztához a banánokat pépesítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. Egy 24 cm-es torta vagy piteformát sütőpapírral bélelünk és a tészta 3/4-ét belenyomkodjuk (a többit hűtőbe tesszük).
A tepsiben lévő tésztát 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg elősütjük a tésztát, elkészítjük a tölteléket. A növényi tejet, szilvát és az édesítőt egy edénybe mérjük és felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a szilvalekvárt, fahéjat és kardamomot, végül a citromlevet keverjük bele.
Az elősütött lapra kanalazzuk a diót, majd a szilvás tölteléket és elsimítjuk, ezután a maradék tésztát rácsipkedjük. Visszatoljuk a sütőbe és még kb 30 percig sütjük.
Langyosan szeleteljük. Én a tetejére még szórtam durvára aprított diót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »