Szilvás morzsatorta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 1 bögre zabpehelyliszt (ha gluténmentesre készítenénk, akkor használjunk gluténmentes zabpehelylisztet)
  • 1 bögre barna rizsliszt
  • 2 érett banán összenyomkodva
  • 2 evőkanál növényi joghurt
  • 1 evőkanál édesítő vagy datolyakrém (kb 1/3-ad bögre)
  • 1/3 bögre növényi tej

Töltelék:

  • 300 gramm szilva (nálam fagyasztott)
  • édesítő ízlés szerint vagy kb 5 ek datolyakrém
  • 1 teáskanál őrölt kardamom
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 bögre növényi tej
  • 4 evőkanál darált dió