Szilvás morzsatorta
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 bögre zabpehelyliszt (ha gluténmentesre készítenénk, akkor használjunk gluténmentes zabpehelylisztet)
- 1 bögre barna rizsliszt
- 2 érett banán összenyomkodva
- 2 evőkanál növényi joghurt
- 1 evőkanál édesítő vagy datolyakrém (kb 1/3-ad bögre)
- 1/3 bögre növényi tej
Töltelék:
- 300 gramm szilva (nálam fagyasztott)
- édesítő ízlés szerint vagy kb 5 ek datolyakrém
- 1 teáskanál őrölt kardamom
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál szilvalekvár
- 1 evőkanál citromlé
- 1/4 bögre növényi tej
- 4 evőkanál darált dió