Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a banánokat pépesítjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és tésztát gyúrunk belőle. Egy 24 cm-es torta vagy piteformát sütőpapírral bélelünk és a tészta 3/4-ét belenyomkodjuk (a többit hűtőbe tesszük).
A tepsiben lévő tésztát 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Amíg elősütjük a tésztát, elkészítjük a tölteléket. A növényi tejet, szilvát és az édesítőt egy edénybe mérjük és felforraljuk, majd kb 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a szilvalekvárt, fahéjat és kardamomot, végül a citromlevet keverjük bele.
Az elősütött lapra kanalazzuk a diót, majd a szilvás tölteléket és elsimítjuk, ezután a maradék tésztát rácsipkedjük. Visszatoljuk a sütőbe és még kb 30 percig sütjük.
Langyosan szeleteljük. Én a tetejére még szórtam durvára aprított diót.