Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szedertorta málnával recept

Szedertorta málnával
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • csipet só
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál sütőpor

    A töltelékhez:

    • 35 dkg málna
    • 35 dkg szeder
    • 30 g natúr joghurt
    • 12 dkg porcukor
    • 2 evőkanál balzsamecet
    • 12 db lapzselatin
    • 4 dl tejszín

    A díszítéshez:

    • 2 dl cukrásztejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • málna és szeder

    Elkészítése:

    Először a szokásos módon piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket csipet sóval és 3 evőkanál cukorral felverjük kemény habbá.

    A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, a reszelt narancshéjat és összekeverjük, majd a habból veszünk ki és fellazítjuk a tésztát, majd apránként beleforgatjuk a maradék habot laza, körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habot.

    Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, majd kibéleljük, sütőpapírral beleöntjük, a piskóta masszát elsimítjuk és megütögetjük az alját. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk), majd rácson hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt három lapra vágjuk.

    A töltelékhez a szedret és a málnát a cukorral, a balzsamecettel és kevés vízzel felforraljuk, majd levesszűrön átpasszírozzuk és kihűtjük. A zselatin lapokat hideg vízbe áztassuk be.

    Ha kihűlt a püré, akkor porcukorral és joghurttal kikeverjük, majd belerakjuk a kinyomkodott és folyósra melegített zselatint is.

    Ha elkezd dermedni akkor megfelezzük. Az egyik felébe beleforgatjuk a kemény habbá felvert tejszínt.

    Fektessük egy piskótalapot a tortatálra és tegyük köré a tortakarikát. Megkenjük a zselés krémmel és elsimítjuk, majd rákenjük a tejszínes kém felét. Rátesszük a következő lapot és megkenjük mind a két krémmel és befedjük az utolsó lappal. Berakjuk a hűtőbe legalább 3-4 órára, teljesen áthűljön a torta.

    Levesszük a tortakarikát és a díszítéshez a tejszínhabot verjük kemény habbá. A tejszín egyharmadával töltsük nyomózsákba és tegyük félre. A maradék tejszínnel kenjük körbe a torta tetejét és az oldalát.

    Díszítjük a torta tetejét a félretett nyomózsák segítségével habrózsákkal. Friss gyümölcsökkel díszítsük és tálalásig hűvös helyen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá