Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtkrémes csokoládés torta recept

Sajtkrémes csokoládés torta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Az alaphoz:

    • 15 dkg tönkölyliszt világos
    • 5 dkg durvára darált mandula
    • 8 dkg cukor
    • 8 dkg vaj
    • 2 ek kakaó
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga

    A töltelékhez:

    • 70 dkg mascarpone
    • 2 dl tejszín
    • 10 dkg cukor
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 dkg zselatin por
    • 1 csomag habfixáló
    • 0,5 dl víz

    Elkészítése:

    Az alaphoz a lisztet vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót beledolgozva összeállítjuk a tésztát. Zárt tálban fél órára hűtőszekrénybe kerül.

    22 cm-es torta formába a tésztát belenyomkodjuk. Az egyenletesen elsimított tésztára egy sütőpapírt borítunk és ráöntjük a kerámia sütőbabot.( ha nincs jó a száraz bab is) 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.

    Félidőnél a sütőpapírt összefogva levesszük a tésztáról a sütőbabot.

    Kihűtjük.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A krémsajtot összekeverjük a cukorral.

    Habfixáló hozzáadásával felverjük a hideg tejszínt, amit a cukros krémsajthoz öntünk. Vízben elkeverjük a zselatint, miután kocsonyássá vált, felmelegítjük-kicsit lehűtve a krémsajtos tejszínes krémhez adjuk, összekeverjük.

    Kb 1,5dl krém kivételével a kihűlt tésztára öntjük.

    A maradék krémbe keverjük a felolvasztott csokoládét, alaposan összeforgatjuk.

    Habzsákba kanalazzuk és elszórva belenyomkodjuk a fehér krémbe a csokisat.

    Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.

    Tálalás előtt kivesszük a torta formából.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá