Sajtkrémes csokoládés torta recept
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 15 dkg tönkölyliszt világos
- 5 dkg durvára darált mandula
- 8 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 2 ek kakaó
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
A töltelékhez:
- 70 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 10 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 2 dkg zselatin por
- 1 csomag habfixáló
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
Az alaphoz a lisztet vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót beledolgozva összeállítjuk a tésztát. Zárt tálban fél órára hűtőszekrénybe kerül.
22 cm-es torta formába a tésztát belenyomkodjuk. Az egyenletesen elsimított tésztára egy sütőpapírt borítunk és ráöntjük a kerámia sütőbabot.( ha nincs jó a száraz bab is) 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.
Félidőnél a sütőpapírt összefogva levesszük a tésztáról a sütőbabot.
Kihűtjük.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A krémsajtot összekeverjük a cukorral.
Habfixáló hozzáadásával felverjük a hideg tejszínt, amit a cukros krémsajthoz öntünk. Vízben elkeverjük a zselatint, miután kocsonyássá vált, felmelegítjük-kicsit lehűtve a krémsajtos tejszínes krémhez adjuk, összekeverjük.
Kb 1,5dl krém kivételével a kihűlt tésztára öntjük.
A maradék krémbe keverjük a felolvasztott csokoládét, alaposan összeforgatjuk.
Habzsákba kanalazzuk és elszórva belenyomkodjuk a fehér krémbe a csokisat.
Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.
Tálalás előtt kivesszük a torta formából.