Sajtkrémes csokoládés torta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Sajtkrémes csokoládés torta

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 15 dkg tönkölyliszt világos
  • 5 dkg durvára darált mandula
  • 8 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek kakaó
  • 1 db tojás sárga

A töltelékhez:

  • 70 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg zselatin por
  • 1 csomag habfixáló
  • 0,5 dl víz

Elkészítése:

Az alaphoz a lisztet vajjal elmorzsoljuk, a többi hozzávalót beledolgozva összeállítjuk a tésztát. Zárt tálban fél órára hűtőszekrénybe kerül.

22 cm-es torta formába a tésztát belenyomkodjuk. Az egyenletesen elsimított tésztára egy sütőpapírt borítunk és ráöntjük a kerámia sütőbabot.( ha nincs jó a száraz bab is) 180°C-ra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsül.

Félidőnél a sütőpapírt összefogva levesszük a tésztáról a sütőbabot.

Kihűtjük.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét. A krémsajtot összekeverjük a cukorral.

Habfixáló hozzáadásával felverjük a hideg tejszínt, amit a cukros krémsajthoz öntünk. Vízben elkeverjük a zselatint, miután kocsonyássá vált, felmelegítjük-kicsit lehűtve a krémsajtos tejszínes krémhez adjuk, összekeverjük.

Kb 1,5dl krém kivételével a kihűlt tésztára öntjük.

A maradék krémbe keverjük a felolvasztott csokoládét, alaposan összeforgatjuk.

Habzsákba kanalazzuk és elszórva belenyomkodjuk a fehér krémbe a csokisat.

Éjszakára hűtőszekrényben áthűl.

Tálalás előtt kivesszük a torta formából.