Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi torta recept

Rigó Jancsi torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek hideg víz
    • 20 dkg porcukor
    • 18 dkg liszt
    • 2 dkg kakaópor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 ek étolaj

    A krém hozzávalói:

    • 7,5 dl habtejszín
    • 5 dkg kakaópor
    • 10 dkg csokoládé
    • 0,5 dl víz
    • 1 ek zselatin

    A tetejére és az oldalára:

    • 30 dkg csokoládé + 2 ek étolaj

    A díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín

    A tortalap lekenéséhez:

    • 3 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tortalap elkészítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat és kemény habbá verjük.

    A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük.

    A cukros kemény habhoz hozzá keverjük a tojás sárgákat, az étolajat, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.

    A torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük ki.

    A tésztát két részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle.

    Krém készítés:

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.

    A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, majd tovább verjük.

    A tortalapokat baracklevkárral lekenjük, majd az egyiket a forma aljára tesszük és ráhalmozzuk a krémet.

    Befedjük a 2. lappal és hűtőbe tesszük egy órára.

    Ezután levesszük róla a tortakarikát, a csokit az étolajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.

    A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

    Tortaforma méret:

    kb 20 cm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá