Rigó Jancsi torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 ek étolaj
A krém hozzávalói:
- 7,5 dl habtejszín
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg csokoládé
- 0,5 dl víz
- 1 ek zselatin
A tetejére és az oldalára:
- 30 dkg csokoládé + 2 ek étolaj
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
A tortalap lekenéséhez:
- 3 ek baracklekvár
Elkészítése:
A tortalap elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat és kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz hozzá keverjük a tojás sárgákat, az étolajat, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük ki.
A tésztát két részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle.
Krém készítés:
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.
A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, majd tovább verjük.
A tortalapokat baracklevkárral lekenjük, majd az egyiket a forma aljára tesszük és ráhalmozzuk a krémet.
Befedjük a 2. lappal és hűtőbe tesszük egy órára.
Ezután levesszük róla a tortakarikát, a csokit az étolajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Tortaforma méret:
kb 20 cm.