Hozzávalók:
A krém hozzávalói:
A tetejére és az oldalára:
A díszítéshez:
A tortalap lekenéséhez:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat és kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz hozzá keverjük a tojás sárgákat, az étolajat, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük ki.
A tésztát két részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.
A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, majd tovább verjük.
A tortalapokat baracklevkárral lekenjük, majd az egyiket a forma aljára tesszük és ráhalmozzuk a krémet.
Befedjük a 2. lappal és hűtőbe tesszük egy órára.
Ezután levesszük róla a tortakarikát, a csokit az étolajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
kb 20 cm.