Rigó Jancsi torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 ek hideg víz
  • 20 dkg porcukor
  • 18 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek étolaj

A krém hozzávalói:

  • 7,5 dl habtejszín
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg csokoládé
  • 0,5 dl víz
  • 1 ek zselatin

A tetejére és az oldalára:

  • 30 dkg csokoládé + 2 ek étolaj

A díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín

A tortalap lekenéséhez:

  • 3 ek baracklekvár

Elkészítése:

A tortalap elkészítése:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat és kemény habbá verjük.

A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük.

A cukros kemény habhoz hozzá keverjük a tojás sárgákat, az étolajat, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.

A torta forma alját szilikonos sütőpapírral béleljük, az oldalát margarinnal kenjük ki.

A tésztát két részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle.

Krém készítés:

A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.

A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, majd tovább verjük.

A tortalapokat baracklevkárral lekenjük, majd az egyiket a forma aljára tesszük és ráhalmozzuk a krémet.

Befedjük a 2. lappal és hűtőbe tesszük egy órára.

Ezután levesszük róla a tortakarikát, a csokit az étolajjal megolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.

A tetejét tejszínhabbal díszítjük.

Tortaforma méret:

kb 20 cm.