Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi muffin recept

Rigó Jancsi muffin
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg eritrit
    • 30 ml olaj
    • 13 dkg rizsliszt
    • 1 ek kakaópor
    • fél cs sütőpor

    A krémhez:

    • 10 dkg GM étcsokoládé
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 dl habtejszín
    • 1 ek étolaj

    A tetejére:

    • 10 dkg GM étcsokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffin kapszlit teszünk.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet és tovább verjük addig, amíg fényes habot nem kapunk.

    Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12 perc alatt megsütjük.

    Hagyjuk hűlni, lehúzzuk róla a papírt és levágjuk a muffinok “kalapját.”

    A krémhez a tejszínből kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat.

    A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk és a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk.

    Azonnal fogyasztható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá