Rigó Jancsi muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 30 ml olaj
  • 13 dkg rizsliszt
  • 1 ek kakaópor
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 ek étolaj

A tetejére:

  • 10 dkg GM étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra melegítsük elő, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffin kapszlit teszünk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk az eritritet és tovább verjük addig, amíg fényes habot nem kapunk.

Ekkor hozzáadjuk a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz a massza. Óvatosan beleforgatjuk a rizslisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk hűlni, lehúzzuk róla a papírt és levágjuk a muffinok “kalapját.”

A krémhez a tejszínből kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habbal homogénre keverjük. A krémet csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és megtöltjük a muffinokat.

A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk, majd díszítő cukorral megszórjuk és a krém tetejére helyezzük és kissé rányomjuk.

Azonnal fogyasztható!