Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos répatorta recept

Narancsos répatorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g barna cukor
    • 280 ml étolaj
    • 360 g rétesliszt
    • csipet só
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 mk sütőpor
    • 1 mk szódabikarbóna
    • 200 g aprított füge vagy mazsola
    • 200 g aprított dió
    • 2 narancs leve
    • 1 narancs lereszelt héja
    • 300 g reszelt sárgarépa

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 160 g porcukor
    • 50 g vaj
    • 1 narancs lereszelt héja

    Díszítéshez:

    • 250 g marcipán
    • 1 tk sárga, 1 tk piros, 2 tk zöld ételfesték

    Elkészítése:

    Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit.

    Egy másik tálba ütjük a tojásokat és hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni, majd a nedves hozzávalókat folyamatosan hozzáadjuk és kikeverjük az egészet.

    A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított fügét, a diót, a répát, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük az egészet.

    A tortaformát kiolajozzuk és az alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. 150 előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre. Tűpróbát végezzünk! Teljesen kihűtjük.

    Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjuk a porcukorral, az olvasztott és visszahűtött vajjal, a narancs héjával hűtőbe tesszük.

    Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket felaprítjuk. Így juránk el marcipán másik felével csak most zöld festéket adunk hozzá. A színezett marcipánokat külön-külön összegyúrjuk és megformázzuk belőle a répákat.

    Ha kihűlt a torta akkor kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tétjét azt is bevonjuk a krémmel.

    A tortát ízlés szerint díszítjük a megformázott répákkal és dekorcukrokkal és tojásokkal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá