Narancsos répatorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g barna cukor
- 280 ml étolaj
- 360 g rétesliszt
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 200 g aprított füge vagy mazsola
- 200 g aprított dió
- 2 narancs leve
- 1 narancs lereszelt héja
- 300 g reszelt sárgarépa
Krém:
- 250 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 50 g vaj
- 1 narancs lereszelt héja
Díszítéshez:
- 250 g marcipán
- 1 tk sárga, 1 tk piros, 2 tk zöld ételfesték
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat és hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni, majd a nedves hozzávalókat folyamatosan hozzáadjuk és kikeverjük az egészet.
A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított fügét, a diót, a répát, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük az egészet.
A tortaformát kiolajozzuk és az alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. 150 előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre. Tűpróbát végezzünk! Teljesen kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjuk a porcukorral, az olvasztott és visszahűtött vajjal, a narancs héjával hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket felaprítjuk. Így juránk el marcipán másik felével csak most zöld festéket adunk hozzá. A színezett marcipánokat külön-külön összegyúrjuk és megformázzuk belőle a répákat.
Ha kihűlt a torta akkor kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tétjét azt is bevonjuk a krémmel.
A tortát ízlés szerint díszítjük a megformázott répákkal és dekorcukrokkal és tojásokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »