Narancsos répatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 4 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g barna cukor
- 280 ml étolaj
- 360 g rétesliszt
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 200 g aprított füge vagy mazsola
- 200 g aprított dió
- 2 narancs leve
- 1 narancs lereszelt héja
- 300 g reszelt sárgarépa
Krém:
- 250 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 50 g vaj
- 1 narancs lereszelt héja
Díszítéshez:
- 250 g marcipán
- 1 tk sárga, 1 tk piros, 2 tk zöld ételfesték
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat és hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni, majd a nedves hozzávalókat folyamatosan hozzáadjuk és kikeverjük az egészet.
A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított fügét, a diót, a répát, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük az egészet.
A tortaformát kiolajozzuk és az alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. 150 előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre. Tűpróbát végezzünk! Teljesen kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjuk a porcukorral, az olvasztott és visszahűtött vajjal, a narancs héjával hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket felaprítjuk. Így juránk el marcipán másik felével csak most zöld festéket adunk hozzá. A színezett marcipánokat külön-külön összegyúrjuk és megformázzuk belőle a répákat.
Ha kihűlt a torta akkor kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tétjét azt is bevonjuk a krémmel.
A tortát ízlés szerint díszítjük a megformázott répákkal és dekorcukrokkal és tojásokkal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









