Narancsos répatorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 4 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 300 g barna cukor
- 280 ml étolaj
- 360 g rétesliszt
- csipet só
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 200 g aprított füge vagy mazsola
- 200 g aprított dió
- 2 narancs leve
- 1 narancs lereszelt héja
- 300 g reszelt sárgarépa
Krém:
- 250 g mascarpone
- 160 g porcukor
- 50 g vaj
- 1 narancs lereszelt héja
Díszítéshez:
- 250 g marcipán
- 1 tk sárga, 1 tk piros, 2 tk zöld ételfesték
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit.
Egy másik tálba ütjük a tojásokat és hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük kikeverni, majd a nedves hozzávalókat folyamatosan hozzáadjuk és kikeverjük az egészet.
A kikevert cukros masszába belekeverjük az aprított fügét, a diót, a répát, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket és jól összekeverjük az egészet.
A tortaformát kiolajozzuk és az alját kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. 150 előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre. Tűpróbát végezzünk! Teljesen kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A mascarponét kikeverjuk a porcukorral, az olvasztott és visszahűtött vajjal, a narancs héjával hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a marcipán répákat. A marcipán felét egy aprítóba tesszük beöntjük a sárga és a piros ételfestéket felaprítjuk. Így juránk el marcipán másik felével csak most zöld festéket adunk hozzá. A színezett marcipánokat külön-külön összegyúrjuk és megformázzuk belőle a répákat.
Ha kihűlt a torta akkor kettévágjuk, megkenjük a narancsos krémmel, rárakjuk a tétjét azt is bevonjuk a krémmel.
A tortát ízlés szerint díszítjük a megformázott répákkal és dekorcukrokkal és tojásokkal.