Narancsos répatorta

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 4 nagyobb tojás
  • 300 g barna cukor
  • 280 ml étolaj
  • 360 g rétesliszt
  • csipet só
  • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 mk sütőpor
  • 1 mk szódabikarbóna
  • 200 g aprított füge vagy mazsola
  • 200 g aprított dió
  • 2 narancs leve
  • 1 narancs lereszelt héja
  • 300 g reszelt sárgarépa

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 160 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 1 narancs lereszelt héja

Díszítéshez:

  • 250 g marcipán
  • 1 tk sárga, 1 tk piros, 2 tk zöld ételfesték