Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel recept

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A habcsókhoz:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 dkg cukor
    • 1 tk étkezési keményítő
    • 1 tk almaecet
    • 1 tk vanília aroma

    A meggyszószhoz:

    • 50 dkg magozott meggy
    • 3 ek cukor (ízlés szerint)
    • kb. 1,5 dl víz
    • 2 ek étkezési keményítő

    A habos réteghez:

    • 3 dl habtejszín
    • 1 db habfixáló

    A csokimázhoz:

    • 15 dkg vaj
    • 3 tk holland kakaópor
    • 10 dkg cukor

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő kb. 140 fokra. Óvatosan válasszuk ketté a tojásfehérjéket a sárgájától. Ha a sárgájából egy kevés is belefolyik, már nem lehet olyan keményre felverni.

    Verjük habbá a tojásfehérjéket és kanalanként adagoljuk hozzá a cukrot. Minden egyes kanál után, jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz.

    Hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is.

    Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán beleforgatjuk. Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk és a masszából teszünk körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból).

    Kezdjük sütni, majd 5-10 perc után mérsékeljük 120 fokra a sütő hőfokát és süssük még egy órát. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés folyamata alatt ne nyitogassuk a sütő ajtaját!

    Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal támasszuk ki és így várjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.) Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy “feldíszítsük” a pavlováinkat! :)

    Ehhez szükséges, hogy a habtejszínt kemény habbá verjük. Valamint elkészítjük a csokimázat és a meggyszószt.

    A csokimázhoz a hozzávalókat tegyük egy lábasba és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hűlni hagyjuk.

    A meggyszószhoz a meggyet szintén egy edénybe tesszük és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel néhány perc alatt felforraljuk. Cukorral ízesítjük ízlés szerint és az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk. Egy perc alatt összefőzzük és készen is van.

    A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítsuk össze: tegyünk egy mini pavlovát egy tányér közepére, locsoljuk meg kevés csokiöntettel, kanalazzunk rá tejszínhabot, majd meggyszószt.

    A végén még egy pici csokiöntettel díszítsük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá