Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gyümölcs tortácskák recept

Gyümölcs tortácskák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 150 g rétesliszt
    • 150 g porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 ek langyos víz

    Krém:

    • 250 g vaj
    • 40 g vaníliaízű pudingpor
    • 300 ml tej
    • 100 g cukor
    • rumaroma ízlés szerint

    Tovább:

    • 50 g kókuszreszelék
    • 2 zacskó zselatinpor (összesen 20 g)
    • gyümölcs ízlés szerint (én kiwit, epret és banánt szoktan használni)

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Egy másik edényben felverjük a tojássárgákat a cukorral és a vízzel. A vizet kanalanként keverjük a masszához, majd lassan, több részletben beledolgozzuk tojáshebot, a lisztet és a sütőport is.

    Elkeverjük és sütopapíral kibélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 15-20 percig sütjük.

    A tejben megfőzük a pudingot, majd hagyjuk kihűlni. Mixerrel kikeverjük a cukrot a vajjal és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot, majd az aromát is és az egészet krémesre keverjük.

    A zselatint a csomagon található elkészítesi javaslat szerint készítjük el, amihez kevés citromlevet is keverünk.

    A gyümölcsöt megmossuk és felszeleteljük.

    A tésztából karikákat szaggatunk ki. Ezeket bevonjuk krémmel és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tortácskák tetejét krémmel díszítjuk körben, a közepére pedig majd a gyümölcsök kerülnek. A gyümölcsöket pedig bevonjuk a még folyékony zselatinnal.

    Jó étvágyat kívánok :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá