Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 140 g cukor
- 175 g finomliszt
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola és/vagy kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 3 dl tejszín
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin (10 dkg vízben oldva)
- vaníliaaroma vagy paszta esetleg fél rúd vanília magja kikaparva
Díszítéshez:
- kb 3 dl tejszínhab
- mandula
- kandírozott narancshéj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát készítsük elő.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 percig keverjük vagy amíg ki nem fehéredik és habosodik a massza, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat is. Egy hablapáttal vagy habverővel óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport.
A kész masszát öntsük a formába és süssük kb 40-45 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez tojásokat a tejjel, a cukorral, vaníliával gőz felett besürítjük állandó keverés mellett.
A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb 5 másodperc alatt folyósra melegítjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és kihűtjük, de vigyázzunk, ne dermedjen meg!
A tejszínhabot majdnem készre felverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és sima, stabil krémmé keverjük az egészet.
Összeállítás:
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük egy magas falú formába, majd megkenjük a krém felével és megszórjuk a lecsepegtetett mazsola és kandírozott narancs felével, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk mazsolával és kandírozott narancshéjjal és befedjük az utolsó lappal és ezt is óvatosan ránymkodjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felvert tejszínnel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »