Oroszkrém torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 140 g cukor
- 175 g finomliszt
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola és/vagy kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 3 dl tejszín
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin (10 dkg vízben oldva)
- vaníliaaroma vagy paszta esetleg fél rúd vanília magja kikaparva
Díszítéshez:
- kb 3 dl tejszínhab
- mandula
- kandírozott narancshéj
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A sütőformát készítsük elő.
Az egész tojásokat a cukorral kb 10 percig keverjük vagy amíg ki nem fehéredik és habosodik a massza, majd keverjük hozzá a tejet és az olajat is. Egy hablapáttal vagy habverővel óvatos mozdulatokkal forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport.
A kész masszát öntsük a formába és süssük kb 40-45 percig, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez tojásokat a tejjel, a cukorral, vaníliával gőz felett besürítjük állandó keverés mellett.
A zselatint beáztatjuk a vízbe (duzzadjon meg), majd mikróban kb 5 másodperc alatt folyósra melegítjük, majd a vaníliás masszához keverjük. Levesszük a gőzről és kihűtjük, de vigyázzunk, ne dermedjen meg!
A tejszínhabot majdnem készre felverjük, majd hozzáadjuk a tojásos masszát és sima, stabil krémmé keverjük az egészet.
Összeállítás:
A piskótát 3 lapba vágjuk. Az alsó lapot visszatesszük egy magas falú formába, majd megkenjük a krém felével és megszórjuk a lecsepegtetett mazsola és kandírozott narancs felével, majd rátesszük a következő lapot és óvatosan rányomkodjuk. Megkenjük a maradék krémmel, megszórjuk mazsolával és kandírozott narancshéjjal és befedjük az utolsó lappal és ezt is óvatosan ránymkodjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felvert tejszínnel bevonjuk és ízlés szerint díszítjük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »