Narancskrémes csokitorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 2 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 púpos evőkanál reszelt narancshéj
- fél narancs leve
Elkészítése:
A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hhozzáadjuk a lisztet és összekeverjük, majd kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát.
Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.
A tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Akrémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. Aa mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.
A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









