Narancskrémes csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 2 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál kristálycukor
- csipet só
- 6 evőkanál liszt
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál holland kakaópor
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 3 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 púpos evőkanál reszelt narancshéj
- fél narancs leve
Elkészítése:
A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hhozzáadjuk a lisztet és összekeverjük, majd kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát.
Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.
A tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Akrémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. Aa mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.
A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »