Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:
Krém:
Elkészítése:
A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.
A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hhozzáadjuk a lisztet és összekeverjük, majd kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát.
Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.
A tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.
Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.
Akrémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. Aa mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.
A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.
A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.
Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.