Narancskrémes csokitorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortaformához:
Piskóta:

  • 6 egész tojás szétválasztva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál holland kakaópor

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 púpos evőkanál reszelt narancshéj
  • fél narancs leve

Elkészítése:

A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor a hab duplájára nő, akkor apránként hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot és kemény habbá verjük.

A tojássárgájához hozzáadjuk a barna cukrot, a vizet, a kakaóport és az olvasztott vajat és robotgéppel habosra felverjük, majd hhozzáadjuk a lisztet és összekeverjük, majd kevés tojáshabbal fellazítjuk a tésztát.

Végezetül apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojáshabot.

A tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral, így nem ragad bele a tészta alja és könnyebb lesz kivenni, ha kisült a torta.

Belesimítjuk a tortaformába a masszát és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb 20-25 percre. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a torta. Ha megsült a torta, akkor rácson kihűtjük, majd 3 részre vágjuk.

Akrémhez a tejszínt felverjük kemény habbá verjük. Aa mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot, a narancshéjat, a narancslevet és alaposan kikeverjük, majd a tejszínhabbal lazítjuk és összekeverjük.

A krémet egy habzsákba kanalazzuk. Egy tortatartóra rátesszük az első torta lapot és a habzsák segítségével megtöltjük, majd ráhelyezzük a következő lapot, szintén nyomunk rá narancskrémet, majd befedjük a harmadik lappal és a maradék narancskémmel bevonjuk az egész csokitortát.

A tejét dekorcukorral, arany gyönggyel és csoki lapokkal, valamint kandírozott cseresznyével díszítjük.

Kb 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon.