Napóleon torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 400 g finomliszt (plusz amennyit felvesz még)
- 300 g vaj vagy margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 teáskanál só
- 1 evőkanál ecet
- 1 dl víz
Töltelék:
- 4 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g keményítő
- 150 g cukor
- 50 g vaníliás cukor
- 100 g vaj
- 2 dl tejszín
Elkészítése:
Tészta:
A liszthez hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal.
A vízhez hozzáadjuk az ecetet és a lisztes keverékhez adjuk a tojással együtt és elkezdjük összegyúrni. Ha szükséges, akkor kevés lisztet adhatunk még hozzá ha nagyon ragadna.
A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk és letakarva betesszük a hűtőbe kb 1 órára.
Sütés:
A kis gombócokat egyenként 1-1 sütőpapíron vékonyra kinyújtjuk. Nem kell szabályosnak lennie, mivel úgyis össze fogjuk törni!
200 fokra melegített sütőben, tepsi hátulján kb 10-12 perc alatt világos barnára sütjük egyenként a lapokat.
Krém:
A tojást, keményítőt, kétféle cukrot csomómentesre elkeverjük. Ha szükséges, akkor kevés tejjel hígíthatjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a többi tejet is és közepes hőmérsékleten besűrítjük. Még forrón belekeverjük a vajat is és folpackkal letakarva teljesen kihűtjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá, majd a vaníliás krémbe forgatjuk óvatosan.
Összeállítás:
Két lapot félreteszünk, ezeket majd összemorzsoljuk és ez lesz a torta teteje és oldala.
Egy 22 cm átmérőjű tortakarikát előkészítünk és egy tortakartonra vagy tálcára tesszük. Fogunk egy lapot és beletördeljük, majd kevés krémet kenünk rá úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután újabb lapot tördelünk rá és erre újabb adag krémet kenünk. Addig folytatjuk, amíg el nem fogynak a lapok.
Amikor elfogytak a lapok, akkor a torta tetejét megkenjük krémmel (keveset hagyjunk majd az oldalára is, ha nem marad, akkor tejszínhabbal helyettesítsük) és az egyik félretett lapot jól összemorzsoljuk, majd rászórjuk. Letakarjuk és egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap a tortagyűrűt levesszük a süteményről, majd a tortát körbekenjük a félretett krémmel és a másik félretett lapot is alaposan összemorzsoljuk, majd a morzsalékkal panírozzuk a torta oldalát.
Ízlés szerint díszítjük a tortát.
Ha krémesebbre készítenénk a tortát, akkor 1,5-szeres adagot készítsünk a krémből!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »