Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Morzsás-túrótorta recept

Morzsás-túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Morzsához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 ek citromlé
    • 12,5 dkg vaj
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Masszához:

    •  12,5 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 1 ek búzadara
    • 1 citrom reszelt héja
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 750 g túró
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (kemény habbá verve)

    Elkészítése:

    Először a morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze. Elmorzsoljuk, majd hűtőbe tesszük rövid időre.

    Egy 26-28 cm-es formát kivajazunk. A morzsa felét beleszórjuk a formába, majd jól lenyomkodjuk.

    A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, búzadarát, lereszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ezután a túrót is. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük. A masszát ezután a formába igazgatjuk és a maradék morzsát a tetejére szórjuk.

    180 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd kinyitjuk a sütő ajtaját és a sütőbe hagyjuk, ahol teljesen kihűtjük. Másnapra tökéletes.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá