Morzsás-túrótorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Morzsához:
- 25 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 ek citromlé
- 12,5 dkg vaj
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
Masszához:
Elkészítése:
Először a morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze. Elmorzsoljuk, majd hűtőbe tesszük rövid időre.
Egy 26-28 cm-es formát kivajazunk. A morzsa felét beleszórjuk a formába, majd jól lenyomkodjuk.
A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, búzadarát, lereszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ezután a túrót is. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük. A masszát ezután a formába igazgatjuk és a maradék morzsát a tetejére szórjuk.
180 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd kinyitjuk a sütő ajtaját és a sütőbe hagyjuk, ahol teljesen kihűtjük. Másnapra tökéletes.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.