Morzsás-túrótorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Morzsás-túrótorta

Hozzávalók:
Morzsához:

  • 25 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek citromlé
  • 12,5 dkg vaj
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor

Masszához:

  •  12,5 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 750 g túró
  • 5 tojásfehérje (kemény habbá verve)

Elkészítése:

Először a morzsa hozzávalóit dolgozzuk össze. Elmorzsoljuk, majd hűtőbe tesszük rövid időre.

Egy 26-28 cm-es formát kivajazunk. A morzsa felét beleszórjuk a formába, majd jól lenyomkodjuk.

A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, búzadarát, lereszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ezután a túrót is. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan a masszához keverjük. A masszát ezután a formába igazgatjuk és a maradék morzsát a tetejére szórjuk.

180 fokos sütőben 60 percig sütjük, majd kinyitjuk a sütő ajtaját és a sütőbe hagyjuk, ahol teljesen kihűtjük. Másnapra tökéletes.