Csokimázas túrótorta recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Krémhez:
- 50 dkg túró
- kristálycukor ízlés szerint
- 2 cs vaníliás cukor
- maréknyi mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire “száraz”)
- 10 g zselatin por formában
Piskótához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek víz
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
Csokimázhoz:
- 2 tábla ét vagy tejcsokoládé
- 3 ek olaj
Elkészítése:
Elkészítjük a piskóta tésztát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.
Sütőpapírral bélelt, kb 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokikat gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük.
A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.
A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal is. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.