Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokimázas túrótorta recept

Csokimázas túrótorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Krémhez:

    • 50 dkg túró
    • kristálycukor ízlés szerint
    • 2 cs vaníliás cukor
    • maréknyi mazsola
    • 1 citrom reszelt héja
    • tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire “száraz”)
    • 10 g zselatin por formában

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek víz
    • 4 ek cukor
    • 4 ek liszt
    • 1 cs sütőpor

    Csokimázhoz:

    • 2 tábla ét vagy tejcsokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    Elkészítjük a piskóta tésztát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.

    Sütőpapírral bélelt, kb 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

    A mázhoz a csokikat gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük.

    A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.

    A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal is. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.

    Jó sütizést mindenkinek!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá