Csokimázas túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokimázas túrótorta

Hozzávalók:
Krémhez:

  • 50 dkg túró
  • kristálycukor ízlés szerint
  • 2 cs vaníliás cukor
  • maréknyi mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • tejföl (mennyisége a túrótól függ, mennyire “száraz”)
  • 10 g zselatin por formában

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 1 ek víz
  • 4 ek cukor
  • 4 ek liszt
  • 1 cs sütőpor

Csokimázhoz:

  • 2 tábla ét vagy tejcsokoládé
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

Elkészítjük a piskóta tésztát: a tojássárgákat a cukorral, vízzel habosra keverjük, hozzávegyítjük a sütőporos lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habbá vert fehérjéket is.

Sütőpapírral bélelt, kb 22 cm-es formában, 180 fokra előmelegített sütőben, negyedóra alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

A mázhoz a csokikat gőz fölött felolvasztjuk és az olajjal jól kikeverjük.

A krémhez a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd a legvégén az utasítás szerint elkészített zselatint is hozzáadjuk.

A kihűlt piskótára kenjük a túrókrémet és betesszük a hűtőbe. 1-2 óra múlva kivesszük a tortát és bevonjuk a csokimázzal is. Amint a máz megdermedt, már szelhetjük is.

Jó sütizést mindenkinek!