Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-fahéjas almatorta recept

Mézes-fahéjas almatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 400 g liszt
    • 20 dkg vaj vagy margarin
    • 3 ek cukor
    • 3 ek tejföl
    • 2-3 ek hideg víz
    • csipet só
    • 0,5 csomag sütőpor

    A töltelékhez

    • 80 dkg hámozott, darabokra vágott alma
    • 1 citrom
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 2 ek méz
    • 1 cs főzős, vaníliás pudingpor
    • 3 ek sűrű sárgabaracklekvár

    A tetejére:

    • 1 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.

    Közben elkészítjük a tölteléket.

    Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat.

    Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.

    A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.

    Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.

    Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.

    190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöttem, a sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával.

    A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá