Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez
A tetejére:
Elkészítése:
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Az almát apróbb kockákra vágjuk, feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját és az őrölt fahéjat.
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és a lekvárt.
A tortaformát kibéleljük sütőzsírpapírral, a tészta kétharmadát kinyújtjuk és úgy helyezzük bele a formába, hogy a forma tetejéig érjen a tészta.
Beleöntjük a kihűlt almát és a tetejét befedjük a maradék tésztával, ízlés szerint díszíthetjük.
Hézagosan fedjük be, hogy a gőz sütés közben távozni tudjon.
190 fokra melegített sütőben 40 percig sütöttem, a sütés félidejében a tetejét letakartam alufóliával.
A megsült torta tetejét még forrón lekvárral lekenjük. A formában hűtjük ki, ha kihűlt, levehetjük a kapcsos részt.