link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mennyei csokoládétorta recept

Mennyei csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
    • 20 dkg fehér tönkölybúzaliszt
    • 20 dkg teljes értékű barna nádcukor
    • 1 cs sütőpor
    • 5 ek kakaópor (cukrozatlan, jó minőségű)
    • 3 ek citromlé (friss citromból)
    • vaníliaaroma ízlés szerint
    • 12 ek repceolaj
    • 5 dl víz

    Krém:

    • 300 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 30 dkg nagyon jó minőségű étcsokoládé
    • 3 dkg vaj
    • vaníliaaroma ízlés szerint

    Elkészítése:

    Lap:

    A piskótát általában egyben szokták megsütni és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget, így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget. Amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekevered, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztád.

    Először a por hozzávalókat tedd egy tálba, majd keverd össze. Ezután tedd hozzá a vizet, citromlevet, aromát és az olajat. Az egészet keverd jól össze és kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntsd bele.

    180 fokra előmelegített sütőben süsd készre (ez kb 40 perc, ha egészben sütöd a piskótát. Ha két részletben sütőd, akkor kb.2* 25 perc).

    Krém:

    Forrald fel a tejszínt, majd vedd le a tűzhelyről és öntsd bele a feldarabolt csokoládét, vaníliát és a vajat.

    Picit megkeverve hagyd, hogy felolvadjon a csokoládé (ha édesebb csokoládékrémet szeretnél, akkor tehetsz hozzá egy kis nádcukrot is).

    Hagyd a keveréket kihűlni, majd tedd hűtőszekrénybe minimum 3 órára. Amikor jól kihült a krém, habverővel habosítsd ki.

    Összeállítás:

    A krém picit kevesebb, mint a felét kend a két piskótalap közé, majd a többit kend el jól a tetején és az oldalán. Ezt követően kidíszítheted a tortát.

    Tipp:

    A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét, majd behűtöttem és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem és némi mandulaforgáccsal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek