Hozzávalók:
Lap:
Krém:
Elkészítése:
A piskótát általában egyben szokták megsütni és utána szelik. Én biztosra szerettem volna menni, hogy véletlenül se törjön el vágásnál a piskóta, ezért inkább két részletben sütöttem meg ezt a mennyiséget, így a tortám az alján és a tetején is sima felületű lett. Ebben az esetben kétszer kell kikeverni a fele mennyiséget. Amikor a nedves és száraz alapanyagokat összekevered, utána viszonylag gyorsan kell betenni a sütőbe. Így biztosan szépen feljön a tésztád.
Először a por hozzávalókat tedd egy tálba, majd keverd össze. Ezután tedd hozzá a vizet, citromlevet, aromát és az olajat. Az egészet keverd jól össze és kivajazott, lisztezett 26 cm-es tortaformába öntsd bele.
180 fokra előmelegített sütőben süsd készre (ez kb 40 perc, ha egészben sütöd a piskótát. Ha két részletben sütőd, akkor kb.2* 25 perc).
Forrald fel a tejszínt, majd vedd le a tűzhelyről és öntsd bele a feldarabolt csokoládét, vaníliát és a vajat.
Picit megkeverve hagyd, hogy felolvadjon a csokoládé (ha édesebb csokoládékrémet szeretnél, akkor tehetsz hozzá egy kis nádcukrot is).
Hagyd a keveréket kihűlni, majd tedd hűtőszekrénybe minimum 3 órára. Amikor jól kihült a krém, habverővel habosítsd ki.
A krém picit kevesebb, mint a felét kend a két piskótalap közé, majd a többit kend el jól a tetején és az oldalán. Ezt követően kidíszítheted a tortát.
A díszítésnek csak a fantáziád szabhat határt. Én felforraltam egy kis tejszínt, beleolvasztottam egy kis csokoládét, majd behűtöttem és hidegen felvertem kemény habbá. A csokoládés tejszínhabot habzsákba töltöttem és ezzel díszítettem és némi mandulaforgáccsal.