Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarpone-s máktorta recept

Mascarpone-s máktorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 10 dkg liszt
    • 25 dkg darált mák
    • 6 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tasak sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek tejföl
    • csipet só

    A krémhez:

    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 5 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 3 ek tejföl 20 %-os
    • 1 dl tejszínhab fixálóval

    A szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.

    Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.

    Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk.

    Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá