Mascarpone-s máktorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mascarpone-s máktorta

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg darált mák
  • 6 darab tojás
  • 1/2 tasak sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek tejföl
  • csipet só

A krémhez:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 3 ek tejföl 20 %-os
  • 1 dl tejszínhab fixálóval

A szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, a margarint is hozzáadagoljuk, a fehérjékből a sóval kemény habot verünk, a sárgájához adjuk a felét, majd a mákot a liszttel, citromhéjjal, sütőporral, tejföllel beledolgozzuk, majd a fehérjehab másik felét is.

Óvatosan keverjük össze, hogy minél több légbuborék keletkezzen a tésztába.

Beletöltjük egy 24 cm-es tortaformába. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percig süssük, 165 fokon. Tűpróbát érdemes használni. Ha kihűlt levesszük róla a karikát, és 3 lapba vágjuk.

Megkenjük a mascarponés krémmel, ami a leírtakból könnyen elkészíthető. A lapokat lenyomkodjuk, és porcukorral megszórjuk a tetejét. Az oldalára is hagyjunk egy kis krémet.