Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás csokoládés joghurttorta recept

Málnás csokoládés joghurttorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók (25 cm-es tortaforma):

    Brownie:

    • 100 g tej/étcsoki
    • 110 g vaj
    • 220 g cukor
    • 80 g liszt
    • 30 g kakaó(keserű!)
    • 1 ek vaníliaaroma
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 kávéskanál sütőpor

    Krém:

    • 640 g natúr joghurt
    • 80 g fehér csokoládé
    • 230 g cukor
    • 28 g vaníliás cukor
    • 5 dl habtejszín
    • 1 cs habfixáló
    • 200 g málna
    • 8 db lapzselatin

    Málnazselé:

    • 120 g málna
    • 6 ek cukor
    • 5 g zselatin
    • 2 ek víz

    Csokikrém:

    • 100 g tejcsokoládé/étcsokoládé
    • 10 g vaj
    • 95 g habtejszín
    • (ha tejcsokoládéval készül, akkor 5 g zselatin+2 ek víz)

    Elkészítése:

    Gőz fölött a vajat és a csokit olvasszuk meg. A tojásokat és a cukrot habverővel verjük fehéredésig. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót, sütőport és a vaníliaaromát, majd kavarjuk jól el. Végül adjuk hozzá az olvasztott csokit.

    Öntsük a tésztát a tortaformába, majd előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20 percig.

    Ha kihűlt a tészta, tegyük vissza rá a tortakarikát. (Ha szükséges vágjuk le a szélét, hogy egyenes legyen a tészta.)

    4 db lapzselatint áztassunk hideg vízbe. A joghurtot a cukorral, a vaníliás cukorral és az olvasztott fehér csokival kavarjuk össze. Verjük kemény habbá a habtejszínt a habfixálóval, majd óvatosan forgassuk a joghurthoz.

    Osszuk két egyenlő részre a krémet, az egyiket tegyük be a hűtőbe.

    A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a krémhez.  Öntsük a brownie tetejére, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

    A málnát a cukorral tegyük fel főni, majd pár perc után adjuk hozzá a zselatint, és főzzük össze. (Ha nem szeretnénk zselatint beletenni, akkor adjunk még hozzá cukrot, és főzzük tovább.) Öntsük a megdermedt joghurtkrém tetejére, és ismét tegyük vissza a hűtőbe.

    A maradék 4 db lapzselatint áztassuk hideg vízbe.

    A félretett krémhez kavarjuk hozzá az összetört málnát. A kicsavart lapzselatint 4 ek meleg vízben olvasszuk el, és kavarjuk a málnás krémhez. Majd öntsük a málnazselé tetejére, és tegyük ismét hűtőbe 1-2 órára.

    Vízgőz felett a csokoládét vajjal olvasszuk össze, majd kavarjuk hozzá a tejszínt.

    (Ha tejcsokoládéból készítjük, akkor érdemes zselatint is tenni bele, hogy biztosan megkössön, ehhez a zselatint a vízzel kavarjuk össze, és melegítsük addig, amíg épp elolvad, majd kavarjuk a csokoládéhoz.)

    Végül öntsük a torta tetejére, és egy éjszakára, min. 4-5 órára helyezzük hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá