Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás lúdlábtorta recept

Málnás lúdlábtorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:
    Kakaós piskótához:

    • 6 “M”-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek eritrit
    • 4 ek rizsliszt
    • 2 ek kakaópor

    A párizsi krémhez:

    • 4 dl tejszín (30 %-os)
    • 20 dkg eritrit
    • 10 dkg kakaópor
    • 30 dkg margarin

    Továbbá:

    • kb 30 dkg friss málna
    • rum vagy rumaroma

    A mázhoz:

    • 10 dkg steviával édesített GM csoki
    • 1 ek étolaj

    A díszítéshez:

    • friss málna szemek

    Elkészítése:

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.

    A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.

    20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.

    A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk kihűlni.

    Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

    A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. Rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.

    Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. A tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.

    A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá