Málnás lúdlábtorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:
Kakaós piskótához:

  • 6 “M”-es tojás
  • 6 ek eritrit
  • 4 ek rizsliszt
  • 2 ek kakaópor

A párizsi krémhez:

  • 4 dl tejszín (30 %-os)
  • 20 dkg eritrit
  • 10 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin

Továbbá:

  • kb 30 dkg friss málna
  • rum vagy rumaroma

A mázhoz:

  • 10 dkg steviával édesített GM csoki
  • 1 ek étolaj

A díszítéshez:

  • friss málna szemek

Elkészítése:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd az átszitált lisztet és kakaóport.

A masszát óvatosan keverjük, hogy ne essen össze, ne törjük össze a habot.

20-22 cm átmérőjű tortakarikába kanalazzuk a masszát és előmelegített 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük.Tortakarikában hagyjuk kihűlni. A karikát óvatosan leemeljük róla.

A krémhez a tejszínt az eritrittel forrástól számítva kb 5 percen át főzzük, állandó kevergetés mellett. Ezután levesszük a tűzről, belekeverjük a kakaóport és hagyjuk kihűlni.

Kihabosítjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaós krémet, és robotgéppel kihabosítjuk, pár evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez.

A piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszahelyezzük a formába. Rákenjük a krém harmadát, sűrűn kirakjuk a málnával és kissé a krémbe nyomkodjuk, majd a következő lapot is ráhelyezzük, megkenjük a maradék krémmel, málnával kirakjuk és a felső lapot is ráhelyezzük.

Pár órára érdemes hűtőbe tenni, majd a tortakarikát óvatosan leemeljük róla és vízgőz felett 1 ek étolajjal megolvasztott csokival bevonjuk. A tetejét a maradék krémmel és málnával díszítjük.

A félretett krémből egyenletes távolságra 12 krémrózsát nyomunk, melyek közepébe belehelyezzük a meggyszemeket. A torta felszeletelése forró vízbe mártott éles, hosszú pengéjű késsel történjen.