Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba torta madártej krémmel recept

Mákos guba torta madártej krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók: ( 26 cm-es kapcsos formához)

    • 12 db vajas kifli /nekem elég volt 10 db/
    • 1 liter tej
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg vaj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
    • 15 dkg darált mák
    • 1 nagyobb citrom reszelt héja
    • 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
    • 10 dkg mazsola ( opcionális )

    Krém :

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10-15 dkg cukor ( nálam fruktóz)
    • 6 dl tej
    • 20 dkg vaj

    Tetejére :

    • 3 dl tejszínhab
    • 1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
    • 1 csomag zselatinfix
    • kevés szemes mák díszíteni

    Elkészítése:

    Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a langyos vajas tejhez öntjük, majd lassú tűzön kicsit besűrítjük. A darált mákhoz hozzáreszeljük a citromhéjat, és belekeverjük az őrölt szegfűszeget, majd az egészet a tejes folyadékhoz keverjük

    Ráöntjük a kiflikarikákra és várunk kicsit míg a kifli felveszi a folyadékot. Egy 24 cm-es /én 26 cm-et használtam/ kapcsos tortaformát vajjal kikenünk, és ebbe belenyomkodjuk a kiflis masszát, majd 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, vaníliával és a pudingporral, majd a forró tejhez adjuk, úgy hogy először egy kis merőkanállal belekeverünk a hőkiegyenlítés miatt és utána öntjük az egészet a tejhez, majd sűrűre főzzük.

    Megvárjuk míg kihűl, majd 20 dkg vajjal jól kikeverjük. Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákos guba tetejére, és pár órára hűtőbe tesszük mielőtt a habot rányomjuk a tetejére.

    A tejszínhabot felverjük egy evőkanál porcukorral és a zselatinfix-el, habzsákba rakjuk és halmokat nyomunk a torta tetejére. Díszítésnek megszórjuk szemes mákkal.

    Tipp:

    Ezt a receptet a Mariannkonyha blogján fedeztem fel és boldog vagyok, mert úgy tökéletes, ahogy van.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá