Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos guba vaníliakrémmel recept

Mákos guba vaníliakrémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Mákos gubához:

    • 3 szikkadt kifli
    • 2-3 dl tej
    • 10 dkg darált mák
    • 2-3 ek porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor

    Vaníliakrémhez:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 ek kristálycukor
    • 5 dl tej
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.

    A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).

    A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

    A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

    Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.

    Tipp:

    Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá