Hozzávalók:
Mákos gubához:
Vaníliakrémhez:
Elkészítése:
A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.
A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.
Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.