Mákos guba vaníliakrémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Mákos gubához:

  • 3 szikkadt kifli
  • 2-3 dl tej
  • 10 dkg darált mák
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

Vaníliakrémhez:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A kiflit karikázzuk fel, majd a langyos tejjel öntsük le, óvatosan forgassuk össze és hagyjuk hogy teljesen felszívja a tejet.

A darált mákhoz adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, keverjük össze majd kanalazzuk rá a tejben megáztatott kiflire, és óvatosan keverjük, forgassuk össze (ízlés szerint több cukrot is keverhetünk hozzá).

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés hideg tejjel, majd adjuk hozzá a maradék tejet is. Ezután keverjük hozzá a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.

Ezután kevergetve hűtsük ki hogy éppen csak langyos (majdhogy nem hideg) legyen, majd egy kézi habverővel, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tejszínhabot.

Tipp:

Tálaláskor kanalazzuk a habos vaníliakrémet tányérba, majd pakoljuk rá a mákos gubát és úgy kínáljuk. A maradék vaníliakrémet külön kis tálkában kínáljuk mellé.