Hozzávalók: ( 26 cm-es kapcsos formához)
- 12 db vajas kifli /nekem elég volt 10 db/
- 1 liter tej
- 3 db tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg cukor ( nálam nyírfacukor)
- 15 dkg darált mák
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 10 dkg mazsola ( opcionális )
Krém :
- 6 db tojássárgája
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10-15 dkg cukor ( nálam fruktóz)
- 6 dl tej
- 20 dkg vaj
Tetejére :
- 3 dl tejszínhab
- 1 evőkanál porcukor ( nálam por nyírfacukor)
- 1 csomag zselatinfix
- kevés szemes mák díszíteni