Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Május torta recept

Május torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    24 cm-es tortaformához
    Piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 90 g liszt
    • 70 g kristálycukor
    • csipet só

    Diós piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g liszt
    • 30 g darált dió
    • 70 g kristálycukor
    • csipet só

    Kakaós piskóta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 60 g liszt
    • 30 g (Holland) kakaópor
    • 70 g kristálycukor
    • csipet só

    Vaníliás krém:

    • 300 ml tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 60 g cukor
    • 1 tk vanília esszencia

    Kakaós krém:

    • 250 ml habtejszín
    • 1 ek (Holland) kakaópor
    • 1 ek porcukor

    Tetejére:

    • 100 g csokoládé
    • 80 ml tejszín
    • 250 ml habtejszín a torta oldalára
    • dobos cukorral és darál dióval díszítettem

    Elkészítése:

    Finnország fővárosában, Helsinkiben él egy fiatal magyar biológus lány, Ildikó, aki csodás süteményekkel,
    tortákkal, bonbonokkal kápráztatja el ildiKOKKI elnevezésű blogjának olvasóit. Valószínűleg, az édesség készítés
    szeretetéből kiindulva, így ismeretlenül is, szimpatizánsok lettünk. Virtuális vendégségbe invitált magához,
    ahová kérésére, sütivel érkezek, azaz egy habos tortával készültem, mert bizonyos, hogy nagy és kedves társaság fog összegyűlni nála!

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortaforma alját sütőpapírral béleljük, oldalát enyhén kivajazzuk.

    A lisztet átszitáljuk, félre tesszük. A normál piskóta lap elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéhez a cukor 2/3-át és csipet sót adva, habbá verjük, majd a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A két masszát óvatosan összekeverjük és folyamatos keverés mellett a lisztet is beleforgatjuk. A tortaformába simítva kb 12-15 perc alatt készre sütjük.

    A következő két tortalapnál is ugyan így járunk el, csak ott a liszthez hozzákeverjük a plusz (dió, kakaó) hozzávalókat, amit majd a tojásos masszához forgatunk. A kisült tortalapokat rácsra téve hűtjük.

    Vaníliás krémhez sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a cukorral felvert tojás fehérje habot,
    majd a krémet a kakaós tortalapra simítjuk, és a normál piskótalappal fedjük.

    Habtejszínt felverjük és porcukorral, kakaóporral ízesítjük, majd a tortalapra kenjük és a diós tortakarikával befedjük.

    Egy kis lábasban a tejszínt felmelegítjük, majd a csokoládét beletördelve megolvasztjuk és fényesre keverjük, majd
    a tortakarika tetejére kenjük és hűtőbe téve dermesztjük.

    A tejszínt habbá verjük és a torta oldalára simítjuk.

    A díszítéshez a cukrot megolvasztottam, amíg a cukor szemcsék teljesen el nem olvadtak világos karamell színűre, majd kanál segítségével, sütőpapírra csiga alakzatokat csorgattam, ami megszilárdult. Ezek lettek a díszítő elemek.

    Kötényeket felkötni, habverőt a kézbe!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá