Kefires, epres charlotte torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótatekercshez (31*31 cm-es tepsihez):
- 5 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Tekercs töltéséhez:
- ízlés szerinti lekvár
Krémhez:
- 175 g kefír
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum
- 2 dl habtejszín
- másfél evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- 40 dkg apróra vágott eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet: a kefirt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a joghurtos krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.
Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk a tálat körbe rakjuk, annyi tekercset hagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, majd a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.
A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.