Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kefires, epres charlotte torta recept

Kefires, epres charlotte torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskótatekercshez (31*31 cm-es tepsihez):

    • 5 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál finomliszt
    • fél csomag sütőpor
    • csipet só

    Tekercs töltéséhez:

    • ízlés szerinti lekvár

    Krémhez:

    • 175 g kefír
    • 2 evőkanál porcukor
    • 1 evőkanál rum
    • 2 dl habtejszín
    • másfél evőkanál zselatinpor
    • 1 dl víz
    • 40 dkg apróra vágott eper

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, feltekerjük.

    Közben elkészítjük a krémet: a kefirt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a joghurtos krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.

    Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk a tálat körbe rakjuk, annyi tekercset hagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, majd a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.

    A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá