Kefires, epres charlotte torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercshez (31*31 cm-es tepsihez):
- 5 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál kristálycukor
- 4 evőkanál finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Tekercs töltéséhez:
- ízlés szerinti lekvár
Krémhez:
- 175 g kefír
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum
- 2 dl habtejszín
- másfél evőkanál zselatinpor
- 1 dl víz
- 40 dkg apróra vágott eper
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótát sütünk. Még forrón felcsavarjuk, majd így hűtjük ki. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük lekvárral, feltekerjük.
Közben elkészítjük a krémet: a kefirt a porcukorral és a rummal összekeverjük, majd a tejszínt kemény habbá verjük és lassan a joghurtos krémhez forgatjuk. A zselatinhoz hozzáadjuk a vizet, lassú tűzön összefőzzük, de ne forraljuk és apránként az előző krémhez adagoljuk.
Egy gömbölyű tálat folpackkal kibélelünk. A piskótát 1 cm széles szeletekre vágjuk a tálat körbe rakjuk, annyi tekercset hagyunk, hogy a végén a torta alját befedjük. Amikor a tekerccsel a tálat kiraktuk, akkor beleöntjük az elkészült krém felét, majd apróra szeletelt eperrel jól megszórjuk, majd a krém másik fele, erre szintén eper kerül, végül pedig a meghagyott piskótával zárjuk.
A folpackkot a tésztára hajtjuk és kb 3 órára hűtőbe tesszük. A tálból kiöntjük a tortát és a folpackot lehúzzuk róla.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »